1 Şubat 2021 kabine toplantısı sonrası kısıtlamalar ile ilgili olarak ciddi kararlar alındı. Özellikle son dönemlerde esnaflar büyük gelir kaybı yaşadığı için artık cafe – restoranların açılması yönünde tepkilerini dile getiriyorlardı.
Erdoğan’ın ilk açıklaması şu şekilde oldu: “Salgınla mücadelede en kritik hususlardan biri olan yerli aşı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan kabine toplantısında alınan önemli kararlar şu şekilde:
- Uzak köy okullarında yüz yüze eğitim 15 Şubat tarihi itibari ile başlayacak.
- Şehir merkezlerinde bulunan okullarda ise yüz yüze eğitime kademeli olarak geçiş başlayacak. 1 Mart 2021 tarihinden itibaren kademeli geçiş için çalışmaların başlayacağı söyleniyor.
- Restoran ve kafelerin ne zaman açılacağı ile ilgili olarak net bir tarih olmasa da Erdoğan bir süre daha vakaların izleneceğini ve bunun ardından tedbirlerin kademeli olarak kaldırılacağını bildirdi. Restoran ve kafelere girişte HES kodu uygulaması aktif hale getirilecek.
- Halı sahalar, düğün salonları ve internet kafelerin açılış tarihi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
- Mart 2021’in ikinci yarısında haftaiçi 21.00 olan sokağa çıkma yasağı ise 23.00 olarak güncellenmesi söz konusu. Aynı zamanda hafta sonu yasağı gündüz kaldırılabilir. Okullar ve lokantalar belli kurallarla açılabilir.
- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hastaların kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanacağı da konuşuldu.
Son günlerde temel gıdalarda ayçiçek yağı, zeytinyağı, salça, bakliyat, un fiyatlarında sürekli olarak zam gelmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok devlet büyüğü tarafından bu fiyatlarla ilgili denetimlerin başladığı ve önlemlerin de alınacağı söylenmişti. Halkın giderek bu ürünlere maddi olarak ulaşmasındaki sorunların artması nedeniyle daha önce patates – soğan gibi ürünlerde uygulanan tanzim satış gibi önlemler başlayabilir.
Aynı zamanda internet üzerinden de bu ürünlere erişim sağlanacak.
Nasıl satın alınacağı, nereye üye olup sipariş verileceği ve fiyatların ne olacağı ile ilgili detaylar bir sonraki sayfamızda…
İndirimli Temel Gıda Ürünleri Şubelerden Mi Satılacak?
PTT temel tüketim ürünlerini indirimli bir şekilde satacak peki şubelerden mi satılacak? Bu sorunun yanıtı hayır. Yani satışlar internet üzerinden e-pttavm sitesinden gerçekleştirilecektir. Vatandaşlar kredi ya da banka kartı ile internet sitesinden indirimli olarak ürünleri sipariş edecek ve kargo ile ürünler vatandaşın kapısına kadar gelecek. Daha önce patates-soğanda olduğu gibi sepete belirli bir miktarın üzerinde ürün eklenemeyecek. Bu sayede herkesin erişmesi sağlanacak.
Hangi Ürünler Online Bir Şekilde Satılacak?
Buna göre PTT indirimli olarak ayçiçek yağı, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal satışı yapacak. Şu anda ürün listesi bunlar olarak duyurulmuş olup yakın zamanda bu listenin vatandaşların taleplerine göre artması beklenmektedir. Henüz satışlar başlamamış olup kısa sürede indirimli olarak satışlar başlayacaktır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuyla ilgili açıklamalarını öğrenmek için tıklayınız.