Kanarya Hattından Geçen Otobüsler

Her geçen gün genişleyen – ayrıntılı hale gelen ulaşım ve durak bilgisi ile ilgili bilgilendirme yapmaya devam ediyoruz.

Otobüs yolculuğu ile ilgili akılda bulunan tüm soruların cevaplarını veriyoruz. Sizin için Kanarya Durağından geçen otobüsleri bir araya topladık.

Not: Aşağıda verdiğimiz Kanarya Durağı ile ilgili bilgiler değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple düzenli olarak adresimiz güncelleme yapmaktadır. Yine de imkanınız bulunuyorsa başka kaynaklardan da kontrol etmenizi öneririz.

Kanarya Güzergahındaki Otobüsler

Genellikle Kanarya durağından en fazla geçen otobüs hattı: 132 Otobüs Hattı (Akfırat/Tepeören) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bunun dışında bu otobüs hatları da Kanarya durağından geçerler: KM18 Otobüs Hattı (Pendik Metro/Yht İstasyonu – Pendik Y.H.T. İstasyonu)

İstanbul Hakkında Bilinmeyenler

İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin elektronik bileti İstanbulkart’tır. Kart, tek seferlik üç yolculuktan sonra kendini amorti eder ve İstanbul’daki tüm konaklamanız boyunca kullanılabilir. İstanbul’un tüm ulaşım sistemi için geçerlidir.

İstanbul Havalimanı (IST) ve Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) yanı sıra tüm büyük otobüs ve tekne terminallerinde, ilgili tabelaya sahip büfelerde ve belediye ulaşım şirketlerinin servis istasyonlarında ve otomatlarında kullanılabilir ve şarj edilebilir. .

İstanbulkart, bir araçta birden fazla kişi tarafından kullanılabilir. Ayrı bir makine ile özel elektronik ödeme sistemine sahip tramvay hatlarında veya otobüs ve trenlerde (nakit paraya ihtiyaç duymadan) bilet satın almak için de kullanabilirsiniz.

İstanbul ve Ulaşım Hakkında

İstanbul her geçen gün büyüyen bir şehir. İstanbul’un nüfusu 1990’dan bu yana yüzde 5, yüzde 1,7’lik bir büyüme oranıyla arttı. Sakinlerinin yaş ortalaması 28 iken, 15 yaşın altındakilerin sayısı 1990’a göre %15 daha azdır.

Ekonomisine gelince, Avrupa ve Asya’nın en önemli merkezlerinden biridir. Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) göre, Küresel Rekabet Edebilirlik Endeksi (GCI) tarafından ilk 10 küresel şehir arasında yer almaktadır. Bu endeks, rekabet edebilirliği sağlık hizmetleri, iş ortamı, altyapı ve yenilik gibi performans göstergeleri açısından değerlendirir.

İstanbul, Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen, New York veya Londra gibi dünyadaki diğer büyük şehirlere kıyasla çok kapsamlı olmayan bir yeraltı sistemine sahiptir. İstanbul’da şu anda faaliyette olan tek metro hattı sadece 2 km uzunluğunda! Yine de bu hat iki kıtayı birbirine bağlar: Avrupa ve Asya, İstanbul Boğazı’nın altındaki bir tünelle. Bu tünel, insanların havaalanlarında veya sınır geçişlerinde gümrük kontrollerinden geçmek zorunda kalmadan Asya’dan Avrupa’ya seyahat etmelerini sağlayacak.

Ulaşım Sorunu Söz Konusu Olduğunda

İstanbul’un Sultanahmet Meydanı, dünyanın en güzel yerlerinden biridir ve İstanbul’a yapılacak herhangi bir gezide mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Meydan tarihi binalarla çevrilidir ve Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii ve Hipodrom gibi çok sayıda cazibe merkezi içerir.

Meydanda ayrıca Sultanahmet’i keşfederken öğle veya akşam yemeği için uğrayabileceğiniz çok sayıda kafe ve restoran bulunmaktadır.

 

Leave a Comment

Support